unpaspentru.md

Reprezentanților partidului Șor li se poate interzice să facă declarații în clădirea parlamentului republicii: autoritățile cred că activiștii Șor dezinformează populația. Declarația a fost exprimată de președintele legislativului și de șeful partidului de guvernământ "Acțiune și solidaritate", Igor Grosu, relatează protv.md.

Potrivit acestuia, declarațiile Marinei Tauber despre viitoarea provocare militară din apropierea Transnistriei sunt false. Grosu este convins că aceasta este o "încercare de destabilizare a situației politice" din Republica Moldova.

"Ceea ce fac reprezentanții acestor grupuri infracționale organizate care se prezintă ca partid politic nu este altceva decât o încercare de a destabiliza situația politică din Moldova în parteneriat cu prietenii lor de la Kremlin", a spus Grosu.

Președintele legislativului a dat asigurări că nu numai parlamentul, ci și alte structuri ale statului vor lua măsurile necesare.

"Voi discuta această situație și posibilele acțiuni din partea Parlamentului în cadrul unei ședințe a Biroului Permanent pentru a împiedica aceste organizații criminale să folosească platforma Parlamentului pentru a dezinforma și destabiliza situația", a precizat el.

Rechemare: în cadrul unui briefing din 24 martie, Tauber a acuzat autoritățile moldovene că pregătesc o provocare militară în Transnistria.